Waarom kiezen voor stalen kozijnen in plaats van aluminium?

Wilt u meer contact met de tuin, een uitbouw plaatsen of zijn de huidige kozijnen simpelweg aan vervanging toe. Dan denkt u al snel aan nieuwe kozijnen. Meer natuurlijk licht in huis is hierbij vaak een vereiste. Gaan we voor een meer moderne uitstraling of houden we het juist authentiek? Als het maar goed isoleert en zo min mogelijk onderhoud met zich meebrengt.

Als snel komt men uit bij stalen of aluminium kozijnen. Hieronder leest u 4 redenen om voor ‘stalen’ kozijnen te kiezen.

Staal is sterker

Staal is een sterker ijzer dan het lichtere aluminium. Hierdoor biedt een stalen deur meer stijfheid en wordt deze een kwaliteitsdeur. Dit voel, hoor en zie je, maar maakt de deuren ondanks het gewicht niet minder gebruiksvriendelijk.

Staal isoleert uitstekend

Stalen kozijnen worden vaak in één adem genoemd met koudeval of condens aan de binnenzijde van het glas. Dit was misschien vroeger het geval, maar deze clichés zijn allang achterhaalt. Een goede koudebrugonderbreking i.c.m. hr++ isolatieglas doet bovenstaande problemen vergeten. Een goede koudebrugonderbreking verbind op geen enkele wijze binnen met buiten, is temperatuurloos en haalt de stijfheid van het staal niet naar beneden. Stalen kozijnen zijn zelfs met triple glas uitvoerbaar.

Stalen kozijnen zijn slanker

Voor zoveel mogelijk lichtinval zoekt men naar het slankste profiel. Aangezien staal sterker is dan hout, aluminium of kunststof biedt dit de mogelijkheid ultra slanke profielen te gebruiken. De stijfheid van het profiel is hiervoor bepalend. Massief stalen kozijnen zijn het sterkst en kunnen daardoor deuren tot hoogtes van 3 meter bewerkstelligen.

Staal heeft meer uitstraling

Stalen kozijnen werden vroeger toegepast in schoolgebouwen en fabrieken. Vandaar dat het al snel die authentieke sfeer weergeeft. Aluminium is een nieuwer materiaal waardoor het moderner oogt. Brede stijlen met gladde afwerkingen geven niet de industriële uitstraling die men vaak zoekt. Stalen ramen en deuren doen dit wel. De uitstraling van toen gecombineerd met de kwaliteitseisen van nu moeten de keuze makkelijker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *