Het op maat maken van jaloezieën

In tegenstelling tot bij gordijnen, waar een paar centimeter breder of langer doorgaans niet zo veel verschil maken, is het bij jaloezieën wel belangrijk dat ze precies op de juiste maat zijn gemaakt. Met name de breedte is van belang. In dit artikel bespreken we alles dat u moet weten met betrekking tot het op maat maken van jaloezieën.

Waarom jaloezieën?

Jaloezieën bieden u een optimale controle over de lichtinval, de doorkijk en de privacy in huis. U kunt de latjes (‘lamellen’) kantelen voor minder of meer lichtinval, de jaloezieën helemaal sluiten of juist helemaal omhoogtrekken. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden op het gebied van materialen, afwerkingen en stijlen. Vergeleken met gordijnen nemen jaloezieën relatief weinig ruimte in. Bovendien zijn ze eenvoudiger schoon te maken dan gordijnen en trekken ze minder stof aan. Daardoor zijn jaloezieën ook de ideale oplossing voor mensen die last hebben van een huisstofmijtallergie of astma.

Welke materialen zijn er verkrijgbaar?

Jaloezieën zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende materialen. Aluminium jaloezieën passen bijvoorbeeld zeer goed in moderne en industriële interieurs. PVC jaloezieën zijn weer ideaal voor toepassingen in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de keuken. Wat steeds populairder wordt zijn de jaloezieën van bamboe of hout. Deze zorgen voor een kleurrijk licht en een tijdloze sfeer, en kunnen werkelijk in elk interieur worden geïntegreerd. Ook in een klassieke of landelijke inrichting staan deze jaloezieën erg mooi! Bamboe jaloezieën worden gekenmerkt door hun lange levensduur en slijtvaste eigenschappen. En omdat bamboe in staat is om na de kap gewoon verder te groeien (en nog in een snel tempo ook!) is het een zeer ecologisch verantwoord materiaal om te gebruiken. Houten jaloezieën verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals bijvoorbeeld lindehout en abachi hout. Ook op het gebied van afwerkingen heeft u volop keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een natuurlijke afwerking met een matte of glanzende finish. Maar ook geverfde houten jaloezieën behoren tot de mogelijkheden. Een groot voordeel van houten jaloezieën op maat ten opzichte van andere materialen is het natuurlijke, warme licht dat erdoor naar binnen valt. Met bredere houten lamellen kunt u tevens een ‘shutter-effect’ creëren.

Waarom jaloezieën op maat laten maken?

U kunt natuurlijk standaard jaloezieën aanschaffen bij de woonwinkel of bouwmarkt. Dit is een goedkope oplossing. Het nadeel van standaard jaloezieën is dat de mogelijkheden om ze zelf in te korten zeer beperkt zijn. Het eindresultaat is dan ook niet altijd naar wens. Het is daarom zeker aan te raden om uw jaloezieën door een specialist op maat te laten maken. Dat scheelt u een hoop tijd, moeite en frustraties, en u bent verzekerd van een mooi eindresultaat. Met jaloezie op maat profiteert u overigens niet alleen van jaloezieën die perfect voor uw ramen passen. U heeft doorgaans namelijk ook meer keuze op het gebied van materialen, kleuren, bedieningsmogelijkheden en ladderbanden. Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is het zeker de moeite waard om u hier vooraf in te verdiepen. Zo kunt u heel eenvoudig de ideale raambekleding samenstellen die in alle opzichten aansluit op uw persoonlijke wensen en behoeften!

Hoe moet ik jaloezieën inmeten?

Wanneer u jaloezieën op maat wilt laten maken, is het van essentieel belang dat ze goed ingemeten worden. Bij 123jaloezie.nl worden speciale meetinstructies verstrekt, waarin duidelijk beschreven staat hoe u de juiste maten kunt berekenen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen jaloezieën ‘in de dag’ (waarbij de jaloezieën tussen de raamkozijnen of muren komen te hangen) en ‘op de dag’ (waarbij de jaloezieën voor de kozijnen, verder van het raam, komen te hangen). Houdt u er wel rekening mee dat mogelijk niet alle leveranciers van jaloezieën dezelfde meetmethodes hanteren.

Wat zijn de maximale breedtes voor jaloezieën?

Bij de meeste jaloezieën wordt voor het maatwerk een maximale breedte gehanteerd. Dit is om ervoor te zorgen dat de latjes niet gaan ‘inzakken’ en dat u verzekerd bent van een mooi resultaat.

Bij 123jaloezie.nl ligt de maximale breedte op 2700 millimeter. Wel zijn er een aantal soorten jaloezieën met een grotere maximale breedte. De houten XXL jaloezieën van 50 millimeter hebben bijvoorbeeld een maximale breedte van 3700 millimeter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *