Flyers laten drukken

Op een simpele manier heel veel mensen bereiken? Flyers drukken kan daarvoor een goede manier zijn. Met redelijk weinig budget kun je dan toch heel veel mensen bereiken. Handig als je bijvoorbeeld je bedrijf meer naamsbekendheid wilt geven, maar ook slim om reclame mee te maken voor een vereniging of club. En een flyer laten drukken is ook nog eens helemaal niet ingewikkeld. Dus waar wacht je nog op?

Goede verspreiding is belangrijk

Bedenk van tevoren goed hoeveel flyers je laat drukken. Daarbij is het verstandig om rekening te houden met de manier waarop je de flyers gaat verspreiden. Wil je ze verspreiden tijdens een beurs of evenement? Schat dan in hoeveel bezoekers daarop af komen en pas je aantallen daarop aan. Wil je ze huis-aan-huis verspreiden? Kijk dan langs hoeveel huizen je wilt en hoeveel flyers je daarvoor dan nodig hebt. Houdt er rekening mee dat het rondbrengen van flyers heel wat meer tijd kost dan het uitdelen op een evenement. Goed om te weten; je kunt voor het verspreiden van flyers ook een plaatselijke folderbezorgdienst inschakelen. Je geeft dan de verspreiding helemaal uit handen en dat kan een boel tijd en energie schelen. Uiteraard zit er aan het laten bezorgen wel weer een prijskaartje waar je dan rekening mee moet houden. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat de flyers bij jouw doelgroep terechtkomen. Zo lang je dat doel niet uit het oog verliest, kom je een heel eind!

De mogelijkheden bij flyers drukken

Op het gebied van het ontwerpen en laten drukken van flyers is enorm veel mogelijk. Dat kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel. Keuzes maken kan best lastig zijn. Bedenk van tevoren goed wat je doelgroep is en waar je de flyers wil verspreiden. Denk ook na over dat wat je wilt uitstralen. Heb je al een eigen huisstijl en een logo? Dan is het belangrijk dat de flyer qua ontwerp daarbij past. Zo ben je herkenbaar voor (potentiële) klanten. Wanneer je de kleuren van je logo gebruikt als basis voor je flyer, hoef je ook minder na te denken over kleurgebruik. Let bij het drukken van een flyer er wel op dat de tekst goed leesbaar is. Witte letters op een donkere ondergrond geven bijvoorbeeld wel een goed contrast, maar toch zijn er veel mensen die de letters dan niet goed kunnen lezen. Dat is jammer, want je wilt natuurlijk wel dat je boodschap overkomt! Twijfel je over de leesbaarheid van je ontwerp, of loop je zelfs helemaal vast in het ontwerpproces? Dan kun je overwegen om een ontwerper in te schakelen. Je kunt er echter ook voor kiezen om eerst de klantenservice van de online drukkerij te bellen. Vaak kunnen ze daar al goede adviezen geven, waardoor je uiteindelijk toch weer zelf verder kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *