Waarom kiezen voor een crosshelm?

Elke motorcrossfanaat weet hoe belangrijk het is om een goede uitrusting te hebben. Een crosshelm is ongetwijfeld een van de belangrijkste onderdelen daarvan – of het nu gaat om een recreatieve gebruiker of professionele atleet. MX Deals beseft dat, en biedt dan ook tal van verschillende soorten crosshelmen aan, voor elke situatie, voorkeur en veiligheidsvereisten.

Maar waarom is een crosshelm nu precies zo belangrijk? Het volgende overzicht geeft enkele voor de hand liggende, en ook enkele minder voor de hand liggende redenen waarom iedere gebruiker van een motorbike of crossmotor een degelijke helm zou moeten hebben.

Waarom je moet kiezen voor een crosshelm

Een crosshelm is precies wat de naam zegt: een helm die het hoofd, de nek en het aangezicht beschermt tijdens het rijden met een crossmotor of een ander gelijkaardig voertuig. Waarom is een crosshelm van MX Deals nu zo interessant?

Veiligheid eerst, met een kwalitatieve crosshelm

Het spreekt voor zich dat elke motorrijder een crosshelm nodig heeft om veiliger en onbezorgder op de baan te kunnen. De padding die in een crosshelm zit, gaat het gezicht en schedel optimaal beschermen bij een val en kan het risico op ernstig letsel zelfs tot bijna nul herleiden. Zeker als je kiest voor vooraanstaande merken, zoals Bell of Fox, kan je zeker zijn van een optimale veiligheid tijdens het rijden.

Comfort is ook belangrijk bij een crosshelm

Natuurlijk ben je als motorrijder niet enkel op zoek naar veiligheid; het rijden moet ook gewoon aangenaam zijn. Dat is precies waar een crosshelm voor kan zorgen, en wel dankzij een kwalitatief vizier dat de perfecte balans creëert tussen bescherming en vrijheid. Zo is het gezicht ten alle tijde beschermd tegen wind, weer, stof en insecten, maar behoudt de persoon in kwestie wel een goed zicht op de baan en eventuele obstakels. En dat is essentieel om zowel comfortabel als veilig te rijden!

Helmen voor elke mogelijk situatie

Ten slotte moet gezegd worden dat niet elke crosshelm dezelfde is; bepaalde exemplaren verlenen zich beter voor het off-road rijden, en deze types onderscheiden zich dan vooral door hun avontuurlijke uitstraling en extra solide behuizing. Op dergelijk terrein is het risico op vallen immers veel groter, en dat vraagt dan ook om een betere bescherming.

Voor wie het graag wat lichter houdt zijn er natuurlijk ook mogelijkheden. Veel modellen, bijvoorbeeld van Shift, zijn de ideale combinatie van stevigheid en stijl, waardoor ze dus perfect zijn voor wie sportief wil rijden op een gecontroleerd terrein. Dit uitgebreide aanbod van uiteenlopende crosshelmen maakt dat elke soort fanaat kan genieten van een optimale bescherming én een stijlvolle cross-outfit.

 

MX Deals, dé dealer van kwalitatieve crosshelmen

Op zoek gaan naar een betrouwbare, duurzame en ook nog eens stijlvolle motorcross outfit is niet altijd een eenvoudige zaak. Zeker als je dergelijke eigenschappen hoog in het vaandel draagt, is het van belang te vertrouwen op een gespecialiseerde dealer. MX Deals biedt als een van de weinige heel wat verschillende merken en modellen crosshelmen, zodat er zowel op het vlak van veiligheid als comfort een nieuw niveau wordt bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *