De populairste tennisrackets van Wilson

Wilson werd opgericht in 1913 en staat al decennialang bekend als ’s werelds meest toonaangevende producent van sportartikelen. Wilson is de uitvinder van vele baanbrekende technologieën en er is geen enkel ander bedrijf dat zoveel invloed heeft gehad op tennis, honkbal, basketbal, golf en American football. Het is een waar Amerikaans icoon in de wereld van sportartikelen. Het merk staat echter nog het meest bekend om zijn tennisrackets. De meest bekende tennis pro’s ter wereld spelen met Wilson tennisrackets; denk aan Roger Federer, Serena en Venus Williams en Kei Nishikori. Serena Williams en Roger Federer hebben ook hun eigen Wilson tennisrackets uitgebracht. Maar wat zijn nu eigenlijk de populairste tennisrackets van Wilson? Wij hebben de 5 meest gewilde exemplaren voor je op een rijtje gezet!

Wilson Pro Staff RF97 Autograph

Wilson Pro Staff tennisrackets zijn onderdeel van de Attacker collectie en vormen de essentie van klassieke controle. Er is geen enkele andere tennisracket waarmee zoveel Grand Slams zijn gewonnen! De Wilson Pro Staff RF 97 Autograph is ontworpen in samenwerking met de beroemde tennis pro Roger Federer, die overigens ook een eigen Wilson tennistas heeft uitgebracht. Met een framegewicht van 340 gram behoort de RF97 Autograph tot de zwaardere tennisrackets en vraagt om meer techniek van de speler. Maar daar krijg je wel een ongeëvenaarde controle en balsnelheid voor terug.

Wilson Pro Staff 97

Het Wilson Pro Staff 97 tennisracket biedt het pure, klassieke gevoel waar de Pro Staff serie bekend om staat, maar is met een framegewicht van 315 gram (25 gram lichter dan de Pro Staff RF97) geschikt voor een veel grotere groep spelers. Met de Wilson Pro Staff 97 ben je verzekerd van ultieme controle en precisie. Daarbij zorgt de sweetspot van de 2017-versie, die iets groter is dan die van de andere Pro Staff rackets, dat minder perfect geslagen ballen gecorrigeerd kunnen worden. Kortom, als je een racket zoekt dat je laat proeven van de magie van Roger Federer, maar dat tegelijkertijd ook voor gewone stervelingen te hanteren is, dan is de Wilson Pro Staff perfect. Geen wonder dat dit één van de populairste tennisrackets van Wilson is.

Wilson Blade 98

Maar liefst 75% van alle Wilson spelers kiest voor een Wilson Blade tennisracket, waaronder ook de Franse tennisster Gael Monfils en het Canadese talent Milos Raonic. Met name de nieuwste Blade versie, de Wilson Blade 98 18 x 20, wordt gezien als hét tennisracket voor agressieve spelers met harde groundstrokes. De Amplifeel 360 technologie zorgt voor meer gevoel en kracht in het handvat, zonder het racket te verzwaren. Met een gewicht van 304 gram wordt de perfecte balans tussen power en balsnelheid gecreëerd. Door het gesloten snarenpatroon van 18 x 20 wordt de spinpotentie van de Wilson Blade 98 verlaagd, maar heb je wel meer controle. Met de Blade 98 heeft Wilson zichzelf wederom overtroffen!

Wilson Burn 100 Countervail

De Wilson Burn serie, die favoriet is bij onder andere Kei Nishikori en Simona Halep, biedt verschillende varianten voor elke speler. De Wilson Burn 100 is een zwaarder tennisracket, geschikt voor de meer gevorderde speler. Aan de nieuwste uitvoering van de Wilson Burn 100 is tevens de Countervail technologie toegevoegd. Onderzoek heeft uitgewezen dat spelers die gebruik maken van Countervail rackets bijna 40% meer controle en nauwkeurigheid ervaren, alsmede 30% minder vibraties in het racket en 10% minder armvermoeidheid.

Wilson Ultra 100

De extreem veelzijdige Ultra lijn van Wilson is de opvolger van Wilsons geweldige Juice serie. De Wilson Ultra 100 is dan ook de opvolger van de Juice 100, alleen dan met een paar kleine verbeteringen. Zo is de Ultra 100 4 gram lichter, en is er in plaats van de Amplifeel 360 technologie in de Juice 100 Cushion Foam in het handvat geïntegreerd – wat zorgt voor een nog betere trillingsdemping. De Wilson Ultra 100 is hét tennisracket voor de beste all-court performance, met een ongekende mix van kracht en controle. De Wilson Ultra 100 wordt bespeeld door toppers als Victoria Azarenka en Feliciano Lopez.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *