De beste checklist voor wintersport essentials!

Het wintersportseizoen komt er weer aan! De voorbereiding voor je skivakantie kan nogal stressvol zijn, meestal heb je nóg meer spullen nodig dan als je in de zomer op vakantie gaat. Als je een fervent wintersporter bent breekt nu de tijd aan dat je je uitrusting van zolder haalt om te checken of alles nog voldoet en compleet is.

Is dit je eerste skivakantie, dan kan het zijn dat je een hele nieuwe uitrusting moet aanschaffen. En dat je geen idee hebt waar je moet beginnen of eindigen. Maar wat zijn nou de essentials, de spullen die je absoluut nodig hebt als je op skivakantie gaat?

Huren of kopen?

Voor de first time wintersporters kan het trouwens een verstandig idee zijn om (een deel van de) uitrusting te huren op locatie. Zo kun je uitproberen wat je lekker vindt om te dragen, wat voor ski’s, snowboard of stokken jou bevallen en of je het überhaupt wel leuk vindt om te doen.

Huren op locatie is natuurlijk ook een geruststellend idee als je er op vakantie ineens achterkomt dat je je schoenen of helm bent vergeten. Op wintersportlocaties zijn altijd meerdere verhuurders en verkopers van alle mogelijke wintersportproducten, dus alles is te verkrijgen!

Check de checklist met essentials

Om zeker te weten dat je alle noodzakelijke spullen, documenten en kleding bij je hebt, kun je bij het inpakken gebruik maken van deze wintersport checklist. Je kunt deze lijst uitprinten en eventueel aanvullen, maar eigenlijk staan hier alle wintersport essentials op. Ook zeker handig als je met de auto naar het wintersportgebied vertrekt, hier staat ook in wat je allemaal voor je auto moet controleren, bijvullen, meenemen om zo veilig mogelijk op de plaats van bestemming aan te komen.

Verder bevat de lijst alle noodzakelijke kleding, materialen, toiletspullen en zelfs handige apps die je kunt downloaden om je vakantie en de reis ernaartoe extra gemakkelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *