Wat te doen in de Ardennen?

Als je aan willekeurige kampeerders vraagt wat ze het mooiste gebied van België vinden zullen ze waarschijnlijk antwoorden met: Ardennen. De Ardennen liggen in het oostelijke deel van België en er is genoeg te beleven voor jong en oud. Wij vertellen je wat je kunt doen in de Ardennen.

Sportieve uitjes in de Ardennen

De Ardennen zijn bij uitstek een gebied voor sportievelingen. Er is keuze genoeg om verschillende sportieve uitjes in de Ardennen te ondernemen in het gebied en daarbij ook nog eens te genieten van de adembenemende natuur.

Wandelen in de Ardennen

Voor wandelaars zijn de Ardennen buitengewoon geschikt. De mogelijkheden in het prachtige natuurgebied zijn voor wandelfanaten ongekend. Er zijn wandelpaden op verschillende niveaus voor beginnende en gevorderde wandelaars.

Mountanbiken in de Ardennen

Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen in de Ardennen. Je vindt in de Ardennen diverse mountainbike routes. Je kan bijvoorbeeld off-road mountainbiken, een dirt track met een instructeur volgen of een echte down hill tocht op hoge snelheid doen. Een mountainbike huren is niet per sé nodig. Er zijn genoeg bedrijven die mountainbikes verhuren in de Ardennen.

Kanoën in de Ardennen

Naast wandelen en mountainbiken kunnen ook waterliefhebbers terecht in de Ardennen. Er stroomt veel water door de Ardenne waarop prachtige kanotochten gemaakt kunnen worden. De kanotochten zijn zowel individueel als met een gids te maken. Een gids kan je de mooiste rivieren van de Ardennen laten zien, maar je kan ook zelf lekker op pad gaan. Zorg er echter wel voor dat je niet verdwaald.

Paintballen in de Ardennen

Ben je met een vriendengroep in de Ardennen? Dan is paintballen een ontzettend leuk idee. Er zijn meerdere locaties in de Ardennen waar je lekker los kan gaan met de verfkogels. Je wordt uitgezet in een territorium en dit moet je vervolgens verdedigen. Klaar om de strijd aan te gaan?

Abseilen in de Ardennen

Een spannende maar leuke activiteit is abseilen. Het beklimmen van de heuvels in de Ardennen is een uitdaging voor jong en oud. Met de begeleiding van de instructeurs is het echter ontzettend veilig. Ook met weinig ervaring is het abseilen mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *