Israel reizen

Iedereen met de nodige Bijbelse kennis raakt vroeg of laat nieuwsgierig naar het gebied waar de verhalen zich afspeelden. Ook u zult graag de Olijfberg in het echt willen zien nadat u er veel over gehoord hebt. Een rondreis Israel is dan ook de kers op de taart en iets voor het leven. Na de reis zult u, bij het horen van een verhaal, een beeld kunnen maken omdat u het in het echt gezien hebt.

Ein Avdat

Bijzonder is om een oase te bekijken die er ook in de tijd van de Bijbel al was. Maar de geschiedenis stopte daar niet; integendeel. In het midden van de Negev woestijn moesten reizigers met hun kamelen even bijtanken, en dat deden zij in die indrukwekkende rotskloof. Het is dus lang als rustplaats voor handelsreizigers in gebruik gebleven. Leuk is dat daar nu musea zijn waardoor u het als dubbel zo mooi zal ervaren. U krijgt zo een goede indruk van het land van melk en honing met die hele rijke geschiedenis.

Jeruzalem

Natuurlijk kan tijdens een rondreis Israel een stedentrip niet ontbreken, en zeker niet naar zo’n historische stad als Jeruzalem. Het werd in de tijd van de Bijbel, toen de mensen dachten dat de aarde nog plat was, gezien als het centrum van de wereld. En om die reden werd alles daarop gericht. Ongelooflijk indrukwekkend is de klaagmuur, de Oude stad, de Westmuur, de Heilige Grafkerk, en de Tempelberg. Maar ook de Rotskoepel, Olijfberg, Geboortekerk, de Toren van David, en de Via Dolorosa. En als u er nog aan toekomt is de Mahane Yehuda markt uniek en het bekijken waard. Echter als u dat alles van Jeruzalem wilt bezichtigen dan wordt het eerder Jeruzalem reizen dan Israel reizen. Het is dan ook een aanrader om Jeruzalem meerdere dagen te bezoeken tijdens een rondreis door Israël.

Veel mogelijk

Er zijn vele manieren om Israël te bezichtigen, maar fijner is het als u met meerdere mensen bent die ook de nodige Bijbelse kennis hebben. Er zijn zelfs aanbieders die adviseren om met een groep uit dezelfde kerk er naartoe te reizen. U kijkt met andere ogen naar zo’n gebied; fijn is het als uw reisgenoten dat ook doen. Een rondreis door Israël, met een bezoek aan allerlei Bijbelse plaatsen, is natuurlijk niet te vergelijken met die zon- zee- en strandvakantie waar de grote massa naartoe gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *